gott nytt år!

Nu är det bara ett par timmar kvar till det nya året, och här sitter jag och bloggar , medans mina nära o kära tittar på hockey! Är inte så intesserad av det, så jag får en lungn stund med mig själv. Den stränga kylan har gett med sig lite , nu är det bara "10" grader mot 23 grader som vi hade igår.Får lite panik känner mig instängd, kan inte gå ut bara vara inne och se till att pannan inte slocknar.Men tittar man ut mitt på dagen när solen skiner är det ändå vackert! Har tagit några vackra vinterbilder.




Det gäller att se till att fåglarna får sin mat , många domherrar i år



Riktig vinterbild på "våran gata" den här dagen var det 19 grader, brrrr

Var ändå tvungen att vädra sovrummet! tur jag inte glömde att stänga fönstret!

Frasse kan inte gå många steg när det är så här kallt, det gäller

att göra ifrån sig snabbt!

Ja nu är det inte många timmar kvar till det nya året! Man får vara glad att man fått vara med ännu ett år och hoppas det blir åtminstone någon förbättring detta år, som gynnar dom mest utsatta.

Tänker på alla arbetslösa och sjuka , som knappt får hjälp med sitt uppehälle alla hemlösa som denna årstid fryser och svälter! Önskar av hela mitt hjärta att det blir bättre för dessa utsatta grupper.

Sen önskar jag mina vänner mina nära o kära ett gått nytt år!


Hemlös

Tänk att vara hemlös ! Några jag riktigt ömmar för är dom hemlösa, inte bara nu i juletid utan alla månader på året. Klart att det som värst på vintern nu när det vissa dagar kan vara 20 g kallt. Kan ej förstå att det finns så många människor som far så illa i vårat "rika" land . Bara i västerås fanns det 30 st hemlösa! hur många finns det då sammanlagt i Sverige? Jag tycker dom annordnar så mycket olika välgörenhetsgalor , kan det inte göras en för de hemlösa? Politiker med en lön över 40 tusen kunde väl avara en tusenlapp var , så räckte det nog till att bygga fler lägenheter till hemlösa. Vem som helst som råkar illa ut här i livet kan hammna där. Vore jag inte sjuk och utan ork stundvis skulle jag ägna mitt liv åt att kämpa för dessa människor, men jag tror många tycker att det är inget att bry sig i. Vi kan väl ägna dom en tanke nu till jul , när vi äter våran julmat .

Kan inte bli annat än vemodig när jag ser detta!

Vissa dagar känner man sig låg och vemodig , som man vore tyngd av alla orättvisor, men man har ju mycket att vara tacksam för också . Därför ska man vara rädd om varandra försöka lösa alla problem för eftersom det är så kämpigt just nu så har man ett stöd i sina nära o kära.

Måste visa något vackert , en liten domherre utanför mitt köksfönster.

En vacker och julig bild från mitt rumsfönster , man måste se det vacra också så inte allt det mörka tar över.

ska avsluta med en dikt tillägnad mina barn, som jag läste för ett tag sen.

Jag hoppas att ni mina älskade barn alltid visste att ni var juvelerna som glimmade i mitt liv, trots att jag i bland inte fanns där jag borde funnits.
Kanske glömde påminna om läxan och gympapåsen, så vill jag ändå hoppas att jag räckte till. Att min famn var tillgänglig och öppen att ömheten och kärleken som brann för er ändå nådde fram.
att era skrapsår blev omplåstrade , feberheta pannor svalkade era mardrömmar bortjagade av kärlekfull hand. Även om jag ibland var uppslukad av annat och förde andra kamper, så vill jag åndå hoppas att ni alltid visste att ni var mitt allt. Undren i mitt liv, det vackra i en ful värld.
Ibland vågar jag till och med tro att jag luckats ge en plattform av kärlek.

Kram alla mina nära o kära! 
             


torsdag

Den här torsdagen har varit grå och dimmig hela dagen! Konstigt att det är så milt fast det är 10 december. Det är nästan lite konstigt, det blir väl medelhavklimat till slut. Det är konstigt att när vädret är disigt o fuktigt då blir jag som en gammal gumma i kroppen , lederna värker stödkraen åker på kan nästan inte ta mig ur sängen! Frasse min trogna följeslagare har samma problem!



Här ligger Frasse med sin bästa kompis Golle , ser ni att solen skiner?

även om det är grått o trist får man försöka se dom små ljusglimtarna är i livet. Jag har mitt måleri ju mörkare det är ute desto mer färg använder jag i mitt måleri! Tog min vanliga kiss o bajspromenad efter kvällsmaten med hundarna. Tog med mig kameran för att se om jag kunde hitta någon ljusglimt i mörkret.



Gick förbi Pojkarnas fönster , där såg det mysigt ut tycker jag!Man måste hitta dom små ljusglimtarna i tillvaron.   Jag var till Uppsala och hälsade på Amme o Sara . Vi var på julmarknad utanför Uppsala , det kan jag ju inte motstå!

Mycket folk som synes.

Gulliga tomtar , hoppas dom får sälja mycket, det är mycket jobb nerlagt för att skapa allt detta.Hej då Sara o Amme , nu är det dax att vända kosan hemåt igen! tack för en trevlig dag. Säger hej till mina nära o kära för denna gång , datorn vill inte lyda mig idag ! får nog önska mig en ny i julklapp! KRAM.

RSS 2.0